ПАКИСТАН: Християните все още страдат в Джаранвала

0
ПАКИСТАН: Християните все още страдат в Джаранвала

ПАКИСТАН: Християните все още страдат в Дk...

Молим ви, молете се за онези християни, които продължават да бъдат засегнати от жестоките бунтове в пакистанския град Джаранвала миналата година.

Повече от 25 църкви и 85 домове на християни бяха претърсени и ограбени миналото лято от тълпа от хиляди мюсюлмани, след като двама братя християни бяха лъжливо обвинени в оскверняване на Корана и писане на богохулни коментари.

От няколкото хиляди, участвали в атаките, само 380 души са арестувани, повечето от които са освободени под гаранция, висящи съдебни дела, а срещу други обвиненията са свалени.

Акмал Бхати, председателят на Алианса на малцинствата в Пакистан, каза пред „Morning Star News“: „Инцидентът в Джаранвала е ярко напомняне за предизвикателствата, пред които са изправени религиозните малцинства в Пакистан. Провалът на правителството да изправи извършителите пред правосъдието показва неговата [липса на] интерес да защити религиозните малцинства от бъдещо насилие.“

Много от християнските жертви на този опустошителен бунт все още чакат правителствени компенсации. Някои от тези, които са подали частни дела, впоследствие са изправени пред сплашване и заплахи от мюсюлмански екстремистки групи да оттеглят жалбите си.

Партньор на „Release International“ каза: „Пасторите и хората там все още са уплашени – дори година по-късно. Мнозина се борят с травма. В началото правителството подкрепи възстановяването на църквите и направи известна работа за възстановяването на хората, но след няколко месеца всичко спря.

ИНДОНЕЗИЯ: Осуетиха атентатор самоубиец

По-рано този месец властите в Индонезия осуетиха план за самоубийствен атентат срещу две църкви в Източна Ява, Индонезия, съобщи „Morning Star News“. 19-годишен ислямистки екстремист и родителите му бяха арестувани от специален отряд за борба с тероризма. Извършени са още няколко ареста.

МОЛИТВЕНИ НУЖДИ И БЛАГОДАРНОСТИ:

* Продължавайте да се молите за християните в района на Джаранвала, докато се борят да възстановят живота си след миналогодишния бунт

* Молете се жертвите да получат справедливост и да бъдат подходящо обезщетени

* Молете се за християнски ръководители, работещи за предоставяне на травма консултиране и духовна грижа

* Благодарете, че антитерористичните служители успяха да осуетят опита за бомбардиране на две църкви в Индонезия. Молете се християните в района да не бъдат уплашени от този инцидент

(Източник: Christian Daily International – Morning Star News)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.