Китай таргетира църкви, помагащи на севернокорейски жени

0

Китай таргетира църкви, помагащи на севернокорейски жени

Молим ви, молете се за църквите в Китай, които са обект на набези от властите, защото служат на севернокорейски жени, жертви на сексуален трафик.

Нашият партньор, „Гласът на мъчениците Корея“ (“Voice of Martyrs Korea” – VOMK), каза, че претърсванията и изземванията на имущество от китайски служители се увеличават спрямо такива църкви.

„Продължаващите репресии на китайското правителство срещу местните църкви в цялата страна са добре известни, но конкретните му усилия срещу църкви, обслужващи малцинства, като църкви, служещи на севернокорейците в североизточния регион на Китай, до голяма степен убягнаха от международното внимание“, каза д-р Хюн Сук Фоли от VOMK.

Тя каза, че по време на едно скорошно нападение над китайска домашна църква са били конфискувани всичките им Библии на корейски език. „Изисквало се от служител на държавната сигурност всяка севернокорейска жена, която е посещавала тази църква, да показва лицето си всяка сутрин през телефона си“, – каза тя, добавяйки, че на жените е забранено да пътуват до други региони.

Според д-р Фоли китайските власти сега наблюдават отблизо севернокорейците, които може да имат намерение да избягат в Южна Корея и са подновили екстрадирането обратно в Северна Корея.

„Китайските власти се стремят да изолират севернокорейските жени от чуждо влияние, като ги насърчават да не общуват с южнокорейци или дори с етнически корейски китайци.“

VOMK, която управлява подземни програми за обучение на ученичество в региона за севернокорейци, включително жени, трафикирани за сексуални услуги, омъжени за китайци, подчерта, че групите за ученичество за тези севернокорейски жени, ръководени от самите тях, са най-безопасните, най-ефективните и все повече единственото средство те да растат в своята християнска вяра.

Д-р Фоли каза: „Най-ефективните служители на севернокорейските жени, жертви на сексуален трафик, винаги са били други севернокорейски жени, жертви на сексуален трафик, а не чуждестранни мисионерки или китайски църкви. За властите е много по-трудно да хванат и спрат отделни севернокорейски жени, които служат на други севернокорейски жени в техния район, а китайските служители са много по-малко загрижени за това, че севернокорейските жени взаимодействат с други севернокорейски жени.

Сестра „Б“, която е била евангелизирана от друга жена, жертва на сексуален трафик, обучена от VOMK, каза: „Когато дойдох в Китай, почувствах много тъга, болка и скръб. Винаги бях самотна, но моят приятел ме запозна с тази [ученическа група от севернокорейски жени, жертви на сексуален трафик] и аз се научих да пея химни и получих Божията благодат. Научих много песни и химни и успях да изразя разтревоженото си сърце и болка пред Бог в молитва и имах мир в сърцето си. Ще продължа да благодаря на Бог и ще живея живота си, вярвайки само в Бог.“

(Източник: Voice of the Martyrs Korea)

МОЛИТВЕНИ НУЖДИ И БЛАГОДАРНОСТИ:

* Молете се за защита над всички църкви в североизточен Китай, които се грижат за севернокорейците, особено за жените, жертви на сексуален трафик

* Помолете Бог да благослови работата на нашия партньор, VOMK, който управлява подземни програми за обучение на ученичество за вярващи от Северна Корея

* Благодарете на Бог за свидетелството на сестра „Б“ и други като нея, които са намерили вяра и свобода в Христос

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.